Darmowa dostawa od 140 PLN

Proszek do pieczenia 50g

Symbol: PROSZEKDOP50
Dostępność: Mało
4.00
szt.
Zamówienie telefoniczne: 510274502 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Poczta Polska 15
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35
Proszek do pieczenia - niezbędnik w każdej kuchni August Oetker jest założyciele popularnej marki, która to właśnie rozpowszechniła proszek do pieczenia. August wpadł na pomysł, aby ten składniki stał się popularny i zaczął jego produkcję na skalę przemysłową.  Proszek do pieczenia to mieszanka składników, która sprawia, że wypieki rosną w piekarniku do rozmiaru, które ucieszą każdego amatora. Proszek sprawia, że ciasta są pulchne, rosną równo i błyskawicznie.   Jak działa proszek do pieczenia? W jego składnie znajdziemy dużą dawkę substancji, których właściwości sprawiają, że wypieki rosną.  Skład proszku to: substancja zasadowa, którą bardzo często jest soda oczyszczona substancja kwasowa, która sprawia, że wypiek nie staje się zbyt gorzki antyzbrylacz, który wpływa na dłuższy termin przydatności produktu, a którym najczęściej jest mąka ziemniaczana, mąka pszenna lub skrobia kukurydziana Do czego dodawać proszek do pieczenia? Oczywistym zastosowaniem są ciasta, ale często spotykamy również przepisy w których poleca się dodanie szczypty proszku do pieczenia do masy naleśnikowej, lub do smażonych placuszków z owocami. Sprawi to, że będą one pulchniejsze i bardziej delikatne. Zawsze kiedy nie możesz lub nie chcesz zastosować drożdży możesz wybrać proszek do pieczenia.  Jak używać proszku do pieczenia? Proszek najlepiej dodaj przed pieczeniem. Nie możesz go spożywać na surowo, ponieważ może to powodować przykre konsekwencje zdrowotne.  30g proszku do pieczenia wystarcza na 1kg mąki.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie:

Sklep zamknięty

Sklep wyłączony , zapraszamy w późniejszym czasie