Darmowa dostawa od 140 PLN

Podpuszczka do serów 5x1g

Symbol: PODPUSZCZKA
Dostępność: Mało
10,00 zł
szt.
Zamówienie telefoniczne: 510274502 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12,00 zł
  • Odbiór osobisty 0,00 zł
  • Paczkomaty InPost 12,00 zł
  • Poczta Polska 15,00 zł
  • Poczta Polska (Pobranie) 20,00 zł
  • Kurier (Pobranie) 20,00 zł
  • Kurier 35,00 zł
Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei. Podpuszczka mikrobiologiczna jest pochodzenia wyłącznie roślinnego - jest wegetariańska. Podpuszczka ta powstaje poprzez fermentację i oczyszczenie grzyba. Jak dozować podpuszczkę? 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Jak używać podpuszczki mikrobiologicznej? 1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka. 2. Rozpuść ją w 50 ml wody. 3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka. 4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie:

Sklep zamknięty

Sklep wyłączony , zapraszamy w późniejszym czasie