Darmowa dostawa od 140 PLN

Kozieradka mielona 300g

Symbol: KOZMIE_300G
Dostępność: Mało
9.00
szt.
Zamówienie telefoniczne: 510274502 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Poczta Polska 15
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35
Kozieradka pospolita, a inaczej greckie siano jest rośliną, uprawianą w rejonach Morza Śródziemnego, Europy Środkowej oraz Ameryki Północnej. Kozieradka mielona dodaje smaku wielu potrawom i pobudza apetyt. Zapach i aromat zmielonej kozieradki jest długotrwały i intensywny, więc wystarczy jego szczypta, aby nasze danie było nie powtarzalne. Można ją wykorzystać nie tylko w kuchni, ale również w kosmetyce. Również jej cenne właściwości są wykorzystywane w terapiach leczniczych wielu poważnych chorób.  Właściwości kozieradka: dzięki zawartości cynku, potasu oraz witamin z grupy  B kozieradka ma bardzo dobry wpływ na włosy, przeciwdziała ich wypadaniu, a także stymuluje porost, działa na obniżenie poziomu cukru we krwi, przyczynia się również do obniżenia cholesterolu, ma działanie przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne, kozieradka ma właściwości wpływające na poprawę trawienia.   Możliwości zastosowania mielonej kozieradki: doskonale sprawdza się jako przyprawa do marynat, obowiązkowy składnik mieszkanki curry, coraz częściej stosowana jako dodatek do chleba, bardzo dobrze komponuje się z serami, coraz popularniejszy jako składnik domowych mieszanek kosmetycznych. Ciekawostki: Jeśli bardzo mocno się skaleczysz lub masz ropną ranę, koniecznie obłóż na noc to miejsce pastą z kozieradki. Będziesz zaskoczony jak szybko Twoja rana poprawi swój stan. FAQ - najczęściej zadawane pytania: Co to jest kozieradka mielona? Kozieradka mielona to sproszkowana forma nasion kozieradki (Trigonella foenum-graecum), rośliny z rodziny bobowatych. Nasiona kozieradki są mielone na proszek, który może być wykorzystywany w kuchni i jako suplement diety. Jak można używać kozieradki mielonej w kuchni?  Kozieradka mielona jest popularnym składnikiem w kuchni wielu kultur. Może być dodawana do dań curry, potraw z ryżem, zup, sosów, pieczywa i innych potraw, aby dodać charakterystyczny smak i aromat. Można ją również używać do przygotowywania naparów czy herbat. Jakie są potencjalne korzyści zdrowotne kozieradki mielonej? Kozieradka mielona jest ceniona za swoje potencjalne korzyści zdrowotne. Może pomagać w regulacji poziomu cukru we krwi, wspierać trawienie, wpływać na redukcję łagodnych dolegliwości jelitowych i być źródłem składników odżywczych, takich jak błonnik, białko oraz witaminy i minerały.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie:

Sklep zamknięty

Sklep wyłączony , zapraszamy w późniejszym czasie